Robinho tekent bij Sivasspor

Robinho heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract voor anderhalf jaar bij Sivasspor, meldt de club. De Braziliaan was transfervrij.

De aanvaller won, voordat hij zijn keuze maakte om bij de nummer acht van de Süper Lig te gaan voetballen, informatie in bij landgenoten Roberto Carlos en Cicinho. "Het is een mooie club en de fans zijn geweldig", vertelt Robinho op de officiële clubwebsite. "Veel Braziliaanse voetballers hebben al in deze competitie gespeeld en nu dus ook Robinho."

Robinho was sinds 1 januari transfervrij nadat zijn contract bij Atlético Mineiro afliep. In dienst van de Brazilianen kwam hij tot 68 wedstrijden, waarin hij 21 keer het net vond en elf assists gaf. De 99-voudig Braziliaans international begon zijn loopbaan bij Santos en stapte in de zomer van 2005 voor 24 miljoen euro over naar Real Madrid. In 2008 maakte Manchester City van hem de duurste Britse aankoop tot dan toe door hem voor 43 miljoen euro vast te leggen. Vervolgens kwam hij nog in actie voor AC Milan, Santos, Guangzhou Evergrande en tot slot Atlético Mineiro.

In november werd hij bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar vanwege een groepsverkrachting. In 2013 vergreep Robinho zich in een nachtclub in Milaan, samen met vijf andere mannen, aan een 22-jarige vrouw uit Albanië. De beroepszaak dient nog en als er een definitieve uitspraak ligt zal Italië een verzoek doen tot uitlevering.