Chelsea heeft Roma-speler Emerson bijna binnen

Chelsea en AS Roma ronden binnen 48 uur de transfer van Emerson af. Edin Dzeko is ook dicht bij een overstap naar Londen.

Beide clubs zijn voor Emerson tot een akkoord gekomen over een contract van 4,5 jaar op Stamford Bridge, weet Goal te melden. The Blues hopen dat de Braziliaan onderdeel is van een dubbelslag van Chelsea, dat ook Edin Dzeko hoopt te halen. Het duo van AS Roma moet samen zo'n 57 miljoen euro kosten.

De zaakwaarnemers van Emerson zijn vorige week in onderhandeling gegaan met Chelsea. Afgelopen weekend, toen de ploeg van Antonio Conte met 4-0 van Brighton & Hove Albion won, kwam de deal in een stroomversnelling. Zo snel zelfs, dat de Engelsen bereid is om vleugelspeler Kenedy te verhuren aan Newcastle United.

Emerson, die door een blessure dit seizoen pas twee wedstrijden speelde, heeft naast de Braziliaanse ook de Italiaanse nationaliteit. Hij heeft daardoor geen werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk nodig. De 23-jarige speler zal speelgerechtgd zijn voor de Champions League, waarin Chelsea binnenkort tegen Barcelona speelt.

Roma-spits Edin Dzeko zal zich voorlopig op de Premier League moeten richten, mocht ook hij naar Londen verhuizen. De Bosniër kwam dit seizoen al met de Romeinen in actie in de groepsfase, waarin Roma en Chelsea elkaar troffen. Mede door twee goals van Dzeko werd het op Stamford Bridge 3-3. Het tweede duel werd gewonnen door Roma (3-0).