Fortuna Sittard niet blij met uitspraken Oliseh

Sunday Oliseh presteert prima met Fortuna Sittard, maar de clubleiding is niet zo blij met uitlatingen die de coach afgelopen vrijdag deed.

Fortuna Sittard, dat nog steeds koploper van de Jupiler League is, ging met 3-0 onderuit bij FC Dordrecht. Oliseh stelde na afloop dat zijn selectie in elke linie wel een versterking kan gebruiken, vooral op het middenveld en in de verdediging. De clubleiding zag dat als een diskwalificatie van Oliseh's wisselspelers.

"Alle spelers in het team zijn even belangrijk voor de club en voor de fans", luidt de reactie van Fortuna tegen De Limburger. "We concentreren ons de rest van het seizoen alleen nog op het voortzetten van onze buitengewone prestaties binnen en buiten het veld."

Ook Coocky Voorn, oud-coach van de club en voormalig assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, keek op van de uitspraken van de Nigeriaan. "Ik kon er met mijn verstand niet bij toen ik het hoorde. Fatsoen is belangrijk, ook in het profvoetbal. Wat moeten de nummers dertien tot en met achttien in die selectie nu wel niet denken? Die zijn nu zwaar teleurgesteld."

"Ook die spelers zullen achter je moeten staan, want met twaalf man hou je het niet een heel seizoen vol. Sociaal gezien is dit gewoon stom. Ik ben van een andere generatie, maar je moet wel mens blijven." Fortuna heeft na 21 speelronden één punt voorsprong op NEC en twee op Jong Ajax.