PEC Zwolle doet kunstgras weg

PEC Zwolle stapt binnen enkele jaren over op normaal gras. De club wil af van het kunstgras dat nu in het MAC³PARK Stadion ligt.

Voorzitter Adriaan Visser heeft dat laten weten aan Voetbal International. "De beslissing is genomen. Intern heb ik aangekondigd dat we in 2021 of 2022 op hybride gras overstappen." De nieuwe grasmat zal voor 90 procent bestaan uit natuurgras en 10 procent uit sprieten kunstgras.

Het duurt dus nog wel even voordat het zover is. "Die knop kan ik niet ineens omdraaien. Het heeft financiële consequenties en we hebben trainingsvelden en faciliteiten nodig", aldus Visser. Onlangs maakte ook Almere City bekend dat die club weer op normaal gras gaat voetballen. Dat gebeurt volgend seizoen al.

"Puur rationeel zie ik geen enkele aanleiding kunstgras te verlaten. Maar goed, het is een emotioneel geladen discussie", vertelt Visser tot slot. "Nu kennelijk iedereen vindt dat kunstgras slecht is, zijn we in het algemene belang wel bereid die prijs te betalen. Dat kun je zien als een handreiking."