Edmund stunt en slaat Dimitrov uit Australian Open

De Australian Open blijft maar voor verrassingen zorgen. Chung Hyeong sloeg Alexander Zverev en Novak Djokovic naar huis, Tennys Sandgren klopte Dominic Thiem en dinsdag was het de beurt aan Kyle Edmund: de Brit, 49e van de wereld, sloeg de mondiale nummer drie, de Bulgaar Grigor Dimitrov, naar huis.

Dimitrov leverde game één van de wedstrijd al gelijk in, maar kon terugbreken. Toch plaatste Edmund in de slotfase nog een break, waarna hij met veel moeite zijn service wist te houden en dus de set kon pakken. Een vroege break was voor Dimitrov genoeg om de stand gelijk te trekken, maar op 4-3 in set drie sloeg Edmund nog eens toe.

Dimitrov weigerde op te geven en ook na een break halverwege set vier bleef hij het proberen, met aanvankelijk nog wat succes - hij brak Edmund gelijk terug. Op 4-4 sloeg Edmund echter nog eens door de Bulgaarse service heen, waarna de jonge Brit de partij zelf uitserveerde: 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Edmund schopte het in zijn loopbaan één keer tot de laatste zestien op een Grand Slam, maar mag het nu voor een plek in de finale opnemen tegen Rafael Nadal of Marin Cilic.