Villalobos de sterkste in tweede etappe van Vuelta a San Juan

Román Villalobos heeft de tweede etappe in de Vuelta a San Juan gewonnen. De 27-jarige Costa Ricaan van Canels Specialized was op het korte slotklimmetje de sterkste in een sprint met drie. De Argentijn Ricardo Escuela werd tweede voor de Belg Tiesj Benoot. Villalobos neemt in het algemeen klassement de leiderstrui over van Fernando Gaviria.

Vier renners kozen vroeg in de etappe voor de aanval: Gerardo Tivani (Municipalidad de Pocito), Roderick Aconegui (Uruguayaanse selectie), Ignacio de Jésus Prado (Canels Specialized) en Carlos Eduardo Alzate (UnitedHealthcare). Het viertal zou meer dan vijf minuten pakken op het peloton, maar op ruim twintig kilometer van de streep werden ze gegrepen door het peloton.

In de finale waren er meerdere aanvallen van renners maar niemand raakte weg tot aan het slotklimmetje. Met nog drie kilometer te gaan koos Villalobos samen met Escuela en Benoot voor de aanval. Het drietal hield stand in de slotfase ondanks dat Filippo Ganna vanuit het peloton nog heel dicht bij kwam.