Liverpool verliest na ongelukkig moment Van Dijk van hekkensluiter

Liverpool heeft in Engeland een gevoelige nederlaag geleden tegen hekkensluiter Swansea City. De ploeg mist daardoor aansluiting met de top drie.

Liverpool moest in het Liberty Stadium winnen om op gelijke hoogte te blijven met Chelsea. The Reds waren zoals verwacht dominant aan de bal, maar veel echte kansen leverde dat voor rust niet op. Virgil van Dijk liet zich wel even zien: zijn kopbal op aangeven van Alex Oxlade-Chamberlain ging naast het doel.

Kort voor rust was Van Dijk aan de andere kant echter betrokken bij de enige goal van de wedstrijd. De mandekker wilde een hoekschop van Swansea wegkoppen, maar hij leverde de bal in bij een tegenstander. Alfie Mawson twijfelde vervolgens geen seconde en zijn knal in de hoek was onhoudbaar voor keeper Loris Karius.

In de tweede helft hield Lukasz Fabianski de thuisploeg op de been. De Poolse doelman van Swansea stopte een vrije trap van Mohamed Salah en in de slotfase hield hij ook Danny Ings van scoren af. Ings mocht in de slotfase invallen voor Georginio Wijnaldum. Bij The Swans speelden Mike van der Hoorn en Leroy Fer de hele wedstrijd.

Door de nederlaag staat Liverpool nu drie punten achter Chelsea en zes achter nummer twee Manchester United. Op 'Boxing Day' wist het team van manager Jürgen Klopp nog met 5-0 te winnen van Swansea, dat ondanks de zege nog wel onderaan staat. West Bromwich Albion heeft nu echter evenveel punten.