De Bruyne tekent nieuw contract bij Manchester City

Manchester City heeft Kevin De Bruyne beloond met een nieuw contract. De Belgische middenvelder heeft bijgetekend tot medio 2023.

De Bruyne is in het Etihad Stadium aan zijn derde seizoen bezig. Hij is uitgegroeid tot een onmisbare pion in het team van Pep Guardiola. De 26-jarige spelverdeler heeft al 120 officiële wedstrijden voor Manchester City achter zijn naam staan, waarvan dertig dit seizoen.

"Het is altijd mijn intentie geweest om bij City te blijven, waar ik me sinds de eerste dag heb thuisgevoeld", reageert hij. "We winnen niet alleen, we spelen ook geweldig voetbal. Het is fantastisch om daar deel van uit te maken en ik ben heel enthousiast over wat we de komende jaren kunnen bereiken."

Met de Engelse topclub pakte De Bruyne tot nu toe alleen de League Cup, maar City is hard op weg om deze jaargang de Premier League te winnen. Bovenaan de ranglijst staat de ploeg al twaalf punten los van rivaal Manchester United. The Citizens zijn bovendien nog in de race om de FA Cup, League Cup en Champions League.