Sandgren verrast Thiem op Australian Open

Tennisser Tennys Sandgren uit Tennessee heeft op de Australian Open voor een forse verrassing gezorgd. De nummer 97 van de wereld was in de achtste finales te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem, de mondiale nummer vijf.

Sandgren was in de eerste set veel te sterk voor Thiem, die zich in set twee toch leek te herstellen. De wedstrijd omdraaien lukte hem echter niet, en in de derde set kwam Sandgren via een tiebreak toch weer op voorsprong.

In de hele vierde set ging het volledig gelijk op: beide heren kregen niet één kans om een break te plaatsen en dus moest er weer een tiebreak gespeeld worden. Daarin kreeg Sandgren een matchpoint, die door Thiem weggeserveerd werd alvorens de Oostenrijker de set pakte.

De Amerikaan had in de beslissende set moeite met zijn eerste twee servicebeurten, maar hield ze wel. Op 3-2 brak hij Thiem vervolgens en dat bleek de genadeklap voor de Oostenrijker, die niet meer terug kon komen na een sterke service van Sandgren: 6-2, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (7), 6-3.

De 26-jarige Sandgren speelde tot de Australian Open vijftien keer op een Grand Slam, maar kwam slechts twee keer door de kwalificaties. Nooit eerder won hij een wedstrijd op het hoofdtoernooi, maar in Melbourne speelt hij tegen Chung Hyeon om een plaats in de halve finales.

Sandgren na zijn winst op Thiem (Pro Shots/Action Images)
Sandgren na zijn winst op Thiem (Pro Shots/Action Images)