Fenomenale Chung stunt tegen Djokovic en schrijft geschiedenis

Tennisser Chung Hyeon heeft op de Australian Open voor een daverende sensatie gezorgd. De 21-jarige Zuid-Koreaan, nummer 58 van de wereld, liet in de achtste finales zien waarom hij algemeen beschouwd wordt als een van de grootste talenten op het moment en stuurde Novak Djokovic gedecideerd naar huis.

Djokovic begon niet best aan de partij en serveerde al snel zeven dubbele fouten bij elkaar. De Servische voormalig nummer één van de wereld, net teruggekeerd van het nodige blessureleed, begon echter beter in zijn spel te komen en kwam van 0-4 terug tot 6-6. Chung hield het hoofd echter koel en bleef zo nu en dan absolute wereldballen slaan, wat hem dan ook de winst in de tiebreak opleverde.

De Serviër werd na de set behandeld aan zijn arm en schouder, waar hij wat last van leek te hebben. Chung sloeg in set twee gelijk op Djokovic' service weer toe en de Serviër leek de handdoek in de ring te gooien. Dat deed hij gelukkig niet en weer vocht hij zich terug. Ook dit keer was Chung totaal niet onder de indruk: de jonge Koreaan speelde bij vlagen onwerkelijk goed en trok ook set twee naar zich toe.

Chung liet zich ook op setpoint niet gek maken door het plotselinge gekreun van Djokovic (Bron: YouTube)

Chung leverde in set drie gelijk zijn service in, maar sloeg terug met een dubbele break. Djokovic herstelde zich wel en na nog een heerlijk spektakel eindigde ook de derde set met een tiebreak. Daarin gaf Chung een dubbele break weg, maar vervolgens hield hij zijn hoofd toch koel en maakte hij de stunt af: 7-6 (4), 7-5, 7-6 (3). Chung is de eerste Zuid-Koreaan ooit die de kwartfinales van een Grand Slam haalt.

Djokovic feliciteert Chung na een fantastische partij (Pro Shots/Action Images)
Djokovic feliciteert Chung na een fantastische partij (Pro Shots/Action Images)