Middelkoop verrassend in kwartfinales Australian Open

Tennisser Matwé Middelkoop staat in de kwartfinales van het gemengd dubbelspel op de Australian Open. De Nederlander kreeg dat voor elkaar met zijn Zweedse partner Johanna Larsson.

Middelkoop en Larsson stonden tegenover het als tweede geplaatste Australische duo Casey Dellacqua en John Peers. Die waren logischerwijze de favoriet, maar Middelkoop en Larsson wisten de eerste set met drie breaks overtuigend te winnen. 

In set twee stond het Nederlands/Zweedse duo de service in game één al af, maar op 4-5 pakten ze de opslag terug en trokken ze er een tiebreak uit. Daarin werd door beide kanten niet best geserveerd, maar Middelkoop en Larsson trokken aan het langste eind: 6-3, 7-6 (5).

Het Australische publiek zag hun topduo zo verliezen, maar ze konden ook juichen. Wildcardduo Storm Sanders en Marc Polmans zorgde voor een stunt door de als eerste geplaatste Latisha Chan (Taiwan) en de Brit Jamie Murray uit te schakelen: 7-6 (8), 6-4.

De nummers vier van de plaatsingslijst, Kveta Peschke uit Tsjechië en de Fin Henri Kontinen, gingen met 3-6, 6-3 [10-8] onderuit tegen de Amerikaans/Colombiaanse titelverdedigers Abigail Spears en Juan Sebastian Cabal.