Eigen goal SŠnchez kost Tottenham punten

Tottenham Hotspur heeft mede door een eigen doelpunt van oud-Ajacied Davinson Sánchez twee dure punten ingeleverd op bezoek bij Southampton.

Sánchez probeerde na een kwartier een voorzet vanaf de linkerflank weg te werken. De Colombiaan raakte de bal echter verkeerd, waardoor hij in de korte hoek via de binnenkant van de paal Michel Vorm passeerde: 1-0. Tottenham was daarna meteen al dicht bij de gelijkmaker, maar Eric Dier raakte de paal.

Na achttien minuten was het alsnog 1-1 via Premier League-topscorer Harry Kane, die een hoekschop van Ben Davies tegen de touwen knikte. Tottenham had daarna wel het meeste balbezit, maar de bezoekers uit Noord-Londen konden weinig grote kansen creëren. Southampton werd vooral gevaarlijk uit spelhervattingen.

In de tweede helft voorkwam keeper Alex McCarthy dat Dele Alli de Spurs aan de leiding bracht. De beste kans was voor Kane, die in blessuretijd naast schoot. The Saints hadden daarvoor ook wel wat mogelijkheden gemist, waardoor het bij 1-1 bleef.

Tottenham Hotspur blijft door het puntenverlies vijfde en de achterstand op Liverpool is twee punten. Als The Reds maandag winnen van hekkensluiter Swansea City (uit) heeft zowel Liverpool als Chelsea vijf punten voorsprong op Tottenham.