Biatleet Fourcade slaat terug, ook Domracheva wint

Biatleet Martin Fourcade heeft in het Italiaanse Antholz de massastart gewonnen. De vele duizenden fans in Süd-Tirol kwamen zondagochtend voor de wedstrijden overigens nog goed weg: een lawine baande zich een weg naar beneden, maar stopte kort buiten het biatlonstadion.

In de wedstrijd ging Fourcade bij de tweede schietbeurt de fout in, maar hij kwam snel weer terug naar voren. Bij de derde keer schieten nam hij de macht over en na de laatste schietbeurt vertrok hij met een halve minuut voorsprong op de Noren Tarjei Bø en Erlend Bjøntegaard. Die kwamen door rustig langlaufen van Fourcade wel in de buurt, maar een bedreiging werden ze niet.

Bø eindigde als tweede, Bjøntegaard pakte zijn eerste podiumplek ooit. Johannes Thingnes Bø, de dominante man op de sprint en achtervolging in Antholz, schoot vijf keer mis. Toch eindigde de jongere broer van Tarjei op een indrukwekkende zesde plaats, omdat hij op de langlaufski's weer veruit de snelste was.

Darya Domracheva was bij de vrouwen de beste, haar tweede zege van de winter. Bij de laatste schietbeurt kon Dorothea Wierer haar zege veiligstellen, maar de Italiaanse schoot twee keer mis en was kansloos. Ook achtervolgster Anastasia Kuzmina maakte een fout, waardoor Domracheva de leiding met vijf treffers over kon nemen. In de slotronde had Kuzmina vervolgens de macht niet meer om voor de winst te gaan, maar ze hield de bijzonder sterk naar voren langlaufende Finse Kaisa Mäkäräinen nog wel net achter zich.