Kristoffersen klopt Hirscher in het hol van de leeuw eindelijk

Skiër Henrik Kristoffersen heeft eindelijk weer eens gewonnen in de World Cup. Op twee dagen na één jaar na zijn laatste zege was de Noor de beste op de slalom in Kitzbühel, een van de hoogtepunten op de kalender.

Al geruime tijd delft Kristoffersen het onderspit tegen de Oostenrijker Marcel Hirscher, waar hij zo langzamerhand helemaal gek van lijkt te worden. Hirscher had echter geen fantastische eerste run en moest voor eigen publiek 1,05 seconden toegeven op zijn rivaal, terwijl landgenoot Michael Matt slechts 0,10 tellen achter Kristoffersen bleef.

In de tweede run ging Hirscher overtuigend naar beneden en nam hij de leiding over, waarna het de beurt was aan Matt, wiens broer Mario in 2000 al eens won in Kitzbühel. Matt ging echter snel de fout in en tot ontsteltenis van de vele duizenden toeschouwers was zijn wedstrijd voorbij.

Kristoffersen leek vervolgens vol uit het parcours te vliegen, maar wonder boven wonder hield hij stand en kwam hij met bijna een seconde voorsprong als winnaar over de finish. Daniel Yule uit Zwitserland profiteerde van het wegvallen van Matt en pakte de derde plek, zijn eerste podiumplek ooit.