Huntelaar: "Het is niet zo slecht als mensen denken"

Klaas-Jan Huntelaar is het er niet mee eens dat de Eredivisie weinig voorstelt. De aanvaller is onder de indruk van het niveau.

Afgelopen zomer maakte Huntelaar de overstap van Schalke 04 naar Ajax. De na Bundesliga, Primera Division en de Serie A vond het hij tijd om terug te keren naar de Eredivisie. Zijn eerste halfjaar is goed bevallen en de spits is te spreken over het niveau.

"Ik moet zeggen dat je in Nederland ook steeds vaker ziet dat er op resultaat gespeeld wordt. Net als in Duitsland wordt er hier door steeds meer teams op de omschakeling gespeeld", vertelt Huntelaar in gesprek met NOS. "Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken. Natuurlijk is de eredivisie geen Bundesliga, maar het is nou ook weer niet zoveel minder."

Huntelaar neemt het zondag met Ajax op tegen Feyenoord. Tijdens de vorige Klassieker wist hij het net te vinden in De Kuip en Huntelaar kijkt uit naar het duel. "Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent."

De ervaren aanvaller levert veel strijd in de punt van de voorhoede en dat heeft meerdere keren goed uitgepakt voor Ajax. Feyenoord kan een strijdlustige Huntelaar verwachten die de grenzen op zal zoeken. "Dat hoort erbij. Soms krijg je een tikje en soms deel je er eentje uit."