Greipel wint slotrit Tour Down Under, eindzege voor Impey

André Greipel heeft de slotetappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto Soudal was in de snelste in een massasprint na een etappe van negentig kilometer. Caleb Ewan werd tweede, voor Peter Sagan. De eindzege van Daryl Impey kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar.

Laurent Didier (Trek – Segafredo), Truls Korsaerth (Astana) en Logan Owen (EF Education First-Drapac) kozen vroeg in de etappe voor de aanval, maar het drietal kreeg nooit meer dan dertig seconden van het peloton. Net voor de eerste de eerste tussensprint leek het trio gegrepen te worden en ging Owen er alleen vandoor. De Amerikaan van EF Education First-Drapac zou als eerste doorkomen bij de tussensprint. Luis Leon Sanchez zou twee bonificatieseconden pakken bij de tussensprint, waardoor de Spanjaard van de zeventiende naar de achtste plaats in het eindklassement. Ook Ruben Guerreiro zou één seconde pakken bij de tussensprint. De Portugees zou ook de top tien binnen komen van het algemeen klassement.

Na de tussensprint zou de rust in het peloton terugkeren. Ben O’Connor (Dimension Data) zou nog in de aanval gaan en zou bij de enige aanvaller Owen komen. Het tweetal zou een voorsprong van twee minuten bij elkaar fietsen, maar met het ingaan van de laatste vijf kilometer werd ook het tweetal gegrepen door het peloton.

In een chaotische voorbereiding op de massasprint, leek Caleb Ewan te gaan winnen, maar in de laatste meters zou Greipel Ewan nog passeren. Voor de Duitse sprinter was het alweer zijn tweede overwinning van de Tour Down Under. Hij had eerder in de ronde ook al de eerste etappe op zijn naam geschreven.