Snowboardster Ledecka wint in Rogla, 44-jarige weer op podium

Snowboardster Ester Ledecka heeft in het Sloveense Rogla de World Cup-wedstrijd op de parallelreuzenslalom gewonnen. De 22-jarige Tsjechische wereldkampioene was in de finale te sterk voor Claudia Riegler uit Oostenrijk. Riegler's landgenote Julia Dujmovits werd derde, Michelle Dekker kwam niet door de kwalificaties.

Riegler is een ware veterane en heeft met haar 44 jaar sinds november 1994 al ruim over de driehonderd World Cup-starts verzameld. Na haar wereldtitel in 2015 ging het wat minder, niet onbegrijpelijk voor een 40+'er, maar zaterdag pakte ze alweer haar tweede podiumplaats van het seizoen. Ledecka hoopt op de Olympische Spelen in Pyeongchang komende maand niet alleen goud in het snowboarden te pakken, maar ook voor de medailles in het alpineskiën te gaan. 

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Ook bij de mannen stond een veteraan op het podium: Andreas Prommegger uit Oostenrijk vierde eerder deze maand zijn 21-jarig jubileum in de World Cup en dat vierde hij zaterdag nog eens extra met zijn zestiende overwinning. De 37-jarige Oostenrijker was in de finale te sterk voor Edwin Coratti uit Italië, die pas zijn derde podiumplek pakte. Prommegger's landgenoot Benjamin Karl ging naar huis met plek drie.

De mannenfinale (Bron: YouTube)