Moskou wil eind aan Turkse actie in SyriŰ

Rusland gaat in de Verenigde Naties pleiten voor het stopzetten van de Turkse militaire operatie in Syrië. Dat zei Franz Klintsevich, een prominent lid van de Russische parlementscommissie voor veiligheid.

Klintsevich zei dat ook de Syrische president Bashar al-Assad via diplomatieke inspanningen wil bereiken dat de campagne van Ankara tegen Syrisch-Koerdische milities in de Noord-Syrische regio Afrin wordt stopgezet. "Wij gaan Syrië diplomatieke steun geven", zei Klintsevich.

De Turken voeren een militaire operatie uit tegen Syrisch-Koerdische milities in Afrin in het noorden van Syrië. Ankara ziet de milities als een verlengstuk van de terroristische PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en wil voorkomen dat uit de oorlogen in Syrië en Irak een zelfstandige Koerdische staat ontstaat.

Rusland riep de bij het conflict betrokken partijen op tot terughoudendheid. Het ministerie van Defensie liet weten dat het veiligheidsmaatregelen in het gebied van Afrin heeft genomen als reactie op de Turkse militaire campagne.

Moskou wil eind aan Turkse actie in Syrië
Moskou wil eind aan Turkse actie in Syrië (Foto: ANP)