Biatleet Bø oppermachtig in doodsaaie wedstrijd, ook Dahlmeier wint

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft weer eens laten zien in ongekende vorm te verkeren. Na zijn machtsvertoon op de sprint van vrijdag, was de Noor zaterdag op de achtervolging ook veruit de beste.

Bø begon met dik tien seconden voorsprong op de Fransman Martin Fourcade, maar die kreeg zijn Noorse concurrent niet meer te zien. Fourcade schoot in de eerste beurt namelijk één keer mis en Bø wist gedurende de wedstrijd alle twintig schijven omver te schieten. Hij won zo met een dikke minuut voorsprong op Fourcade, die op zijn beurt nauwelijks bedreigd werd door de Rus Anton Shipulin. Emil Hegle Svendsen maakte grote indruk: de Noor schoof van de 32e plek op naar plaats vijf, achter de Duitser Arnd Peiffer.

Bij de vrouwen ging de winst naar Laura Dahlmeier, die zo'n tien seconde na de Noorse Tiril Eckhoff vertrok. Eckhof had na twee schietbeurten al twee fouten gemaakt, maar wist zich wel in de kopgroep te handhaven. Bij de laatste schietbeurt ging ze echter nog eens twee keer de mist in en dat koste haar uiteindelijk het podium: ze werd vierde. Van de voorste dames schoot alleen Dahlmeier foutloos in de laatste schietbeurt, waardoor ze de winst pakte.

De Wit-Russische Darya Domracheva stond in de sprint om plek twee op de stok van Dorothea Wierer, die deze daardoor verloor. Domracheva was echter sportief en besloot de Italiaanse verder niet meer aan te vallen, om zo niet te profiteren van Wierer's door Domracheva veroorzaakte materiaalpech.