Hewitt klopt Rojer op Australian Open, topduo's onderuit

Tennisser Jean-Julien Rojer is op de Australian Open in de tweede ronde van het dubbelspel uitgeschakeld. De Nederlander ging samen met zijn Roemeense kompaan Horia Tecau onderuit tegen de Australiërs Lleyton Hewitt - bezig aan zijn derde comeback - en Sam Groth.

Hewitt en Groth sloegen zich in de tiebreak van de eerste set naar de winst, maar een vroege break in set twee leverde Rojer en Tecau een gelijke stand op, ook al kregen ze in bijna elke servicegame breakpoints tegen. In set drie werd juist ijzersterk geserveerd en pas op 6-5 was de eerste breekkans te zien. Die werd door Hewitt gelijk gepakt door de bal vol richting Rojer te slaan, die niks terug kon doen: 6-7 (2), 6-4, 5-7.

Naast de als derde geplaatste Rojer en Tecau gingen nog twee topduo's onderuit. De Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut gingen met 6-7 (1), 7-5, 6-7 (6) verrassend het bos in tegen de Chileen Hans Podlipnik-Castillo en Andrei Vasilevski uit Wit-Rusland. De Brit Jamie Murray en Bruno Soares uit Brazilië, als vijfde geplaatst, verloren met 7-6 (3), 5-7, 7-6 (6) van de Indiase veteraan Leander Peas en zijn landgenoot Purav Raja.