Biatleet Bř haalt hard uit ondanks schietfout

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft in het Italiaanse Antholz de laatste sprint in de World Cup voor de Olympische Spelen gewonnen. De Noor was vooral op de langlaufski's bloedsnel en liet de concurrentie daardoor kansloos.

Bø noteerde bij het liggend schieten weliswaar een misser, op de lange latten maakte hij de ongeveer 25 seconden durende strafronde meer dan goed. Hij was een dikke halve minuut sneller dan wie dan ook, wat ervoor zorgde dat zijn grote - en eigenlijk enige - concurrent, de Fransman Martin Fourcade, zelfs zonder schietfouten twaalf seconden tekort kwam. Daar moet wel bij gezegd worden dat Fourcade, die de tweede langlauftijd van iedereen had, de week begon met een paar zware trainingssessies, waardoor hij in het weekeinde even niet in de allerbeste vorm verwachtte te zijn.

Fourcade was ook de enige die in de buurt van Bø kon komen. De Duitser Arnd Peiffer pakte op 42 seconden de derde plek, zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Peiffer eindigde vlak voor de Rus Anton Shipulin en de jonge Fransman Emilien Jacquelin, die met de vijfde plek veruit zijn beste resultaat ooit haalde in zijn nog zeer korte World Cup-carrière.

Voor Fourcade was het overigens alweer de zestiende opeenvolgende podiumplaats in een individuele wedstrijd, waarmee hij zijn eigen record nog maar eens aanscherpt.