Kyrgios na prachtpartij langs Tsonga, Cilic in straight sets door

Tennisser Nick Kyrgios heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De nummer zeventien van de wereld rekende voor eigen publiek na een prachtige partij af met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de mondiale nummer vijftien.

Kyrgios wist in set één al vroeg een break te plaatsen, maar leverde die bijna gelijk weer in. In de slotfase van de tiebreak sloeg hij vervolgens toe, maar Tsonga plaatste halverwege set twee een break en trok de stand daarmee uiteindelijk weer gelijk.

De heren gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe en breakkansen kwamen er nauwelijks meer. Kyrgios won set drie via de tiebreak en ook set vier ging naar een tiebreak. Daarin leek Tsonga er een beslissende set uit te kunnen halen, want hij kwam op 5-2 met twee services in de hand. Kyrgios vocht echter, Tsonga leek last van zijn knie te krijgen en de Australiër won vijf punten op rij, waarmee de wedstrijd plots voorbij was: 7-6 (5), 4-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

De als zesde geplaatste Kroaat Marin Cilic sloeg zich langs de Amerikaan Ryan Harrison. Daar had Cilic wel twee tiebreaks voor nodig, maar hij hoefde geen set af te staan: 7-6 (4), 6-3, 7-6 (4).