Age of Empires: Definitive Edition komt eind februari

De definitieve versie van de originele Age of Empires komt op 20 februari uit voor Windows 10. Dat maakte Xbox-protégé Larry Hryb, beter bekend als Major Nelson, bekend op zijn weblog.

Age of Empires: Definitive Edition is een remaster van de originele game, en biedt talloze verbeteringen op gebied van graphics en gameplay. Zo heeft deze versie ondersteuning voor resoluties tot 4K en zijn alle animaties verfijnd. Ook is er vanaf 29 januari een wereldwijde open multiplayer-bèta beschikbaar. Je kunt je daarvoor inschrijven op ageofempires.com.

AoE:DE werd aangekondigd tijdens de E3 van vorig jaar, samen met een gloednieuw deel, Age of Empries 4, die nog geen releasedatum heeft. Niet iedereen is blij met het feit dat AoE:DE een Windows 10-titel betreft. Dat houdt namelijk in dat de game in tegenstelling tot deeltjes 2 en 3 niet uitkomt op Steam, maar uitsluitend verkrijgbaar is via de Windows Store (in Windows 10). Age of Empires: Definitive Edition gaat 20 dollar kosten, waarschijnlijk voor ons dus zo'n 20 euro.