Armin van Buuren opent Vrienden van Amstel LIVE!

Zojuist is in Rotterdam de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! van start gegaan. In een uitverkocht Ahoy verraste top DJ Armin van Buuren de bezoekers door de show te openen met ‘This Is What It Feels Like’. Samen met Marco Borsato, Simon Keizer, VanVelzen, Mr. Probz, Paskal Jakobsen, Nielson, Jan Dulles, Marcel Veenendaal en Nick Schilder op piano bracht hij in de grootste Amstelkroeg van Nederland een indrukwekkende uitvoering van zijn wereldhit. Eerder op de avond ging het jubilerende evenement al feestelijk van start met een grote gala première voor genodigden.

Het is de eerste keer dat Armin van Buuren deel uit maakt van het programma. In 2016 was hij al wel eenmalig te gast. Bij de 20e editie is de DJ samen met artiesten als Kensington, BLØF, 3JS, VanVelzen, Jacqueline Govaert, Rondé, Jeroen van Koningsbrugge en DI-RECT volwaardig onderdeel van de line-up. Later op de avond volgt er zelfs een wereldprimeur voor de Nederlandse fans. “Het mag duidelijk zijn dat ik met veel plezier mijn agenda heb vrij gehouden voor de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE!. Elke Nederlandse artiest wil hier staan. Met onze creatieve teams en veel collega artiesten hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan unieke samenwerkingen en ik ben blij dat we dit nu eindelijk kunnen laten zien en horen,” aldus van Buuren.

De 20ste editie kent sowieso opvallend veel samenwerkingen tussen meerdere artiesten. Zo bracht Guus Meeuwis na de opening de grootste De Vrienden van Amstel LIVE! hits in een speciale medley met Paskal Jakobsen, Xander de Buisonjé, André Hazes en Paul de Leeuw. Met de ‘Matties van Amstel’ heeft het evenement tevens met een unieke rappersformatie samengesteld. Lil’ Kleine, Gers Pardoel, Brainpower, Kraantje Pappie, Diggy Dex en Broederliefde zingen daar elkaars hits en eigen werk. De avond wordt vanavond afgesloten met de lancering van een themasong die afgelopen week door meerdere artiesten speciaal in Ahoy is opgenomen.

20 jaar
In 2018 is het precies 20 jaar geleden dat dit bijzondere evenement een vliegende start maakte in een muziekcafé aan het Thorbeckeplein in Amsterdam onder de naam Heeren van Amstel, als een avond waar bevriende artiesten met elkaar optraden. Dat was zo’n succes dat de tweede editie al in Ahoy werd georganiseerd. Inmiddels is De Vrienden van Amstel LIVE! uitgegroeid tot het grootste indoor evenement van Nederland waarin talloze bijzondere duetten centraal staan en vriendschappen ontstaan. Tijdens de shows op 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 31 januari en 1 en 2 februari verwelkomt Amstel ruim 190.000 bezoekers, een bezoekers record voor het evenement en Rotterdam Ahoy.

Armin van Buuren opent Vrienden van Amstel LIVE! (Foto: Rutger Geerling)
Armin van Buuren opent Vrienden van Amstel LIVE! (Foto: Rutger Geerling)