Espanyol legt stadsgenoot Barcelona over de knie

Barcelona kan tijdens de return met Espanyol in de kwartfinales van de Copa del Rey alles behalve achterover leunen. Op bezoek bij de stadsgenoot ging de ploeg met 1-0 onderuit. 

De Catalanen zijn bezig aan een prima seizoen. Barcelona overwinterde zoals verwacht in de Champions League en staat in La Liga als koploper maar liefst negentien punten voor op Real Madrid. Om ook in de race te blijven voor de Copa del Rey, moet het in een tweeluik zien te winnen van Espanyol.

Barcelona kreeg woensdag de mogelijkheid om alvast een goede stap te zetten richting de volgende ronde van het toernooi, maar Espanyol maakte het de koploper van Spanje behoorlijk lastig. Barcelona beschikte over het meeste balbezit, maar kreeg weinig mogelijkheden om de score te openen.

Via Lucas Digne had dat wel moeten gebeuren, maar bij de tweede paal liet hij een grote kans onbenut. Hierdoor werd er tijdens de eerste 45 minuten niet gescoord en hoopten de supporters tijdens de tweede helft op meer spektakel.

Tijdens het tweede bedrijf kreeg Barcelona een opgelegde mogelijkheid om alsnog op 0-1 te komen. Lionel Messi mocht vanaf de stip aanleggen na een overtreding op Sergi Roberto, maar faalde oog-in-oog met doelman Diego Lopez.

Hierdoor bleef alles mogelijk. Het duel leek uiteindelijk uit te lopen op een gelijkspel, maar in de 87 minuut liet Oscar Melendo het stadion van Espanyol ontploffen. Na een voorzet van Marc Navarro tikte Melendo de bal fraai in de verre hoek en daarmee zorgde hij voor een 1-0 overwinning voor Espanyol. Dinsdag staat de return op het programma.

Uitslagen kwartfinales Copa del Rey - eerste wedstrijd
Atletico Madrid - Sevilla 1-2
Valencia - Alaves 2-1
Espanyol - FC Barcelona 1-0
Leganes - Real Madrid (donderdag 21.30 uur)