Djuricic: "Ik wil af van het gedoe van de laatste jaren"

Filip Djuricic verlangt terug aan zijn tijd bij sc Heerenveen, waar hij een belangrijke en zeer gewaardeerde speler was.

De 25-jarige Serviër, die ook bekend stond als de Cruijff van de Balkan, verruilde op jonge leeftijd Servië voor Heerenveen en daar groeide hij tot een absolute smaakmaker. In de zomer van 2013 verdiende hij een transfer naar Benfica, dat acht miljoen euro voor hem betaalde, maar sindsdien ging zijn carrière bergafwaarts.

"Bij Heerenveen was het geweldig, ik heb het daar zó naar mijn zin gehad. Zo heb ik het daarna niet meer meegemaakt", kijkt Djuricic in gesprek met Voetbal International terug op zijn tijd in Friesland. Sinds januari 2017 staat hij onder contract bij Sampdoria, maar verder dan negentien minuten is de middenvelder dit seizoen nog niet gekomen. "Het is een totale ramp. In de zomer wilde ik weg, maar weigerde de trainer me te laten gaan. En diezelfde trainer heeft me vervolgens helemaal niet gebruikt. Het is een drama."

Djuricic staat in de belangstelling van Rode Ster Belgrado maar lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Benevento. "Ik heb veel opties, maar het is erg moeilijk. Ik ben 25. Sommige mensen zeggen: 'Je bent pas 25, je hebt nog een hele carrière voor je liggen'. Maar het is ook een leeftijd waarop ik nu echt een goede keuze moet maken. Ik wil een nieuwe start, ik wil af van het gedoe van de laatste jaren."

De 24-voudig international had naar eigen zeggen een aardig begin bij Benfica, maar na een seizoen had de club andere plannen. "Toen was het: verhuren, verhuren en nog eens verhuren." Djuricic speelde achtereenvolgens voor 1. FSV Mainz 05, Southampton en Anderlecht, voordat hij overstapte naar Sampdoria.

Een terugkeer naar Heerenveen, ondanks een prachtige periode, lijkt uitgesloten te zijn. "Ik heb nog veel vrienden in Friesland, ik ben gek op Heerenveen, maar met de mensen die er binnen de club over gaan heb ik geen contact. Dus het is nu niet realistisch."