Nadal en Cilic probleemloos door in Melbourne, wereldbal Carreńo Busta

Tennisser Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De nummer één van de wereld moest in de derde set tegen Leonardo Mayer even wat dieper graven in de tiebreak, maar die won hij wel, waardoor hij de Argentijn in drie sets opzij zette: 6-3, 6-4, 7-6 (4).

De nummer zes van de plaatsingslijst, de Kroaat Marin Cilic, had niet al te veel moeite met João Sousa. De Portugees kon alleen in de tweede set degelijk partij bieden, maar dat was bij lange na niet genoeg om de 29-jarige halve finalist van 2010 te kloppen: 6-1, 7-5, 6-2.

De als 23e geplaatste Luxemburger Gilles Müller had het flink lastig met de Tunesiër Malek Jaziri. Er was een marathonpartij van ruim vier uur voor nodig nadat Müller een 2-0 voorsprong in sets uit handen gaf, maar in de beslissende set kwam hij dan toch naar boven als de betere speler: 7-5, 6-4, 6-7 (5), 3-6, 6-2.

Pablo Carreño Busta, als tiende geplaatst, zag de Fransman Gilles Simon in de tweede set met vermoedelijk een beenblessure opgeven. Eerder had de Spanjaard het publiek al vermaakt met een fenomenale lob, waar Simon hem, nadat hij had opgegeven, nog voor complimenteerde: "Mooie bal trouwens."

De Argentijn Diego Schwartzman stuurde qualifier Casper Ruud naar huis. De Noorse tiener ging met 6-4, 6-2, 6-3 onderuit tegen de nummer 24 van de plaatsingslijst.