Sirotkin teamgenoot Stroll bij Williams

Het Formule 1-team Williams heeft als laatste team op de grid haar line-up rond. De renstal uit Grove heeft Sergey Sirotkin aangesteld als teamgenoot van Lance Stroll. De bandentest eind vorig jaar in Abu Dhabi heeft ervoor gezorgd dat de keuze op de 22-jarige Rus viel. Hij heeft een contract voor meerdere seizoenen getekend, waarbij hij geld meeneemt voor zijn stoeltje.

Sirotkin hangt al sinds 2013 rond in de Formule 1. Dat jaar was de bedoeling dat hij vrijdagsessies voor Sauber zou rijden met een racestoeltje in 2014. Het bleef voor de Rus evenwel bij een testrol en enkele optredens voor de Zwitsers waarbij hij wel de superlicentie behaalde. Ook combineerde hij de rol met racen in de Formule Renault 3.5.

In 2015 volgde voor Sirotkin de overstap naar de GP2 waarin hij, evenals in het jaar erop, als derde zou eindigen. In 2016 combineerde hij racen met een reserverol bij Renault. Ook vorig jaar bekleedde de Rus de reserverol bij Renault, waarbij hij in Abu Dhabi met succes voor Williams mocht testen.