Cillessen heeft geduld: "Ik wil bij Barcelona blijven"

Jasper Cillessen is nog steeds reservekeeper bij Barcelona, maar hij denkt er niet aan om de Catalaanse club te verlaten.

Cillessen kan zijn bijrol in Camp Nou ook dit seizoen wel begrijpen. Marc-André Ter Stegen krijgt nog steeds de voorkeur. "Hij hoort bij de beste drie keepers ter wereld, dus het zou nu gek zijn als ik meer speeltijd zou eisen", zegt de Oranje-international in een interview met de Spaanse krant Sport.

De 28-jarige Cillessen zegt een goede band met Ter Stegen te hebben. "We begrijpen elkaar in het Duits en Engels, maar we spreken soms ook Spaans met Dela (keeperstrainer José Ramón de la Fuente, red.). We hebben een goede band met elkaar en de trainingen zijn leuk. We adviseren elkaar en bespreken bepaalde details van onze trainingservaringen in Duitsland en Nederland."

Afgelopen zomer zei Cillessen nog dat hij een vertrek zou overwegen als hij weer geen basisplek zou krijgen. Nu denkt hij daar anders over. "Ik wil niet weg. Als de club dat wel zou willen, zou ik het wel zeggen. Maar dat is nu niet aan de orde. Ik heb nu niet de intentie om weg te gaan uit Barcelona."

Sinds zijn overstap van Ajax naar Catalonië, in de zomer van 2016, maakte Cillessen pas één keer zijn opwachting in La Liga. De routinier is wel basisspeler in alle wedstrijden om de Copa del Rey. In totaal heeft hij vijftien officiële duels voor Barça gekeept.