Haase op Australian Open gelijk onderuit tegen qualifier

Tennisser Robin Haase is er zelfs in topvorm niet in geslaagd om voor het eerst in jaren de tweede ronde op de Australian Open te halen. De Hagenaar, 43e op de wereldranglijst, ging in Melbourne onderuit tegen de Italiaanse qualifier Lorenzo Sonego, de mondiale nummer 219.

Haase liet de afgelopen weken zien in uitstekende vorm te verkeren en in Melbourne ging het ook lang niet slecht. Sonego stond echter de wedstrijd van zijn leven te spelen en bracht Haase keer op keer in de problemen met snoeiharde klappen.

Na het verlies van de eerste set kreeg Haase kansen om set twee te pakken, maar twee heerlijke winners van Sonego zorgden ervoor dat dat niet lukte. De qualifier pakte de set en kreeg in de tiebreak van de derde set op 1-6 maar liefst vijf matchpoints.

Dit keer was het niet, zoals vaker, Haase, maar Sonego die zijn hoofd niet koel kon houden. Haase werkte alle matchpoints weg, pakte de set en kwam in set vier van 2-5 terug tot 5-5. Dit keer was de Italiaan op tijd van de partij en paakte hij het op 6-5 alsnog af, met een totaal van uiteindelijk maar liefst 79 winners: 3-6, 5-7, 7-6 (6), 5-7.

Het is voor Haase, die nog wel in het dubbelspel speelt, alweer de zevende keer op rij dat ronde één in Melbourne het eindstation is.