N.E.C. verzuimt koppositie Jupiler League te pakken

N.E.C. is er maandagavond niet in geslaagd de eerste plek in de Jupiler League over te nemen van Fortuna Sittard. De Nijmegenaren verloren van FC Oss.

Door gestuntel van N.E.C. kwam de thuisploeg in de vierde minuut al op voorsprong. Wojciech Golla leverde zomaar de bal in en uiteindelijk kwam Fatih Kamaci op de rechterflank aan de bal. Zijn voorzet was niet eens gevaarlijk, maar doordat keeper Joris Delle helemaal mis zat, ging de bal via Frank Sturing in eigen doel.

Na een halfuur stond het al 2-0 toen Istvan Bakx laag raak wist te schieten. Namens de gasten was Kevin Jansen daarna het dichtst bij de aansluitingstreffer. Hij wist doelman Xavier Mous echter niet te passeren. Ook in de tweede helft lukte dat niet en Sturing maakte zelfs nog zijn tweede eigen doelpunt: 3-0.

Bij een overwinning had N.E.C. de koppositie in de Jupiler League ingenomen, maar nu blijft de ploeg één punt achter Fortuna Sittard staan. Jong Ajax heeft vier punten minder dan de Nijmegenaren.