Kostyuk (15) veel te sterk voor Peng op Australian Open

Tennisster Marta Kostyuk heeft in de eerste ronde van de Australian Open voor een kleine verrassing gezorgd. De pas 15-jarige Oekraïnse was veel te sterk voor de als 25e geplaatste Chinese Peng Shuai: 6-2, 6-2.

Kostyuk won vorig jaar in Melbourne de titel bij de junioren. Dit jaar kreeg de tiener een wildcard voor het kwalificatietoernooi, waar ze zich via drie zeges naar haar eerste hoofdtoernooi ooit sloeg op het hoogste niveau bij de vrouwen. Daarin maakte ze snel duidelijk dat de ruim twee keer zo oude Peng weinig kans had.

De 20-jarige Russische Daria Kasatkina, als 22e geplaatst, was een maat te groot voor de Slowaakse qualifier Anna Karolina Schmiedlova: 6-0, 6-3. De nummer twee van de plaatsingslijst, Caroline Wozniacki, stuurde de in de afgelopen maanden aan een sterke opmars bezig zijnde Roemeense Mihaela Buzarnescu naar huis: 6-2, 6-3. 

De Oekraïnse Elina Svitolina, als vierde geplaatst, had niet al te veel moeite met de Servische Ivana Jorovic, die zowel Arantxa Rus als Bibiane Schoofs uitschakelde in de kwalificaties: 6-3, 6-2.