Ajax nog niet akkoord met ontslagen trio

Ajax heeft nog geen akkoord weten te bereiken met het op non-actief gezette trio Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Hoofdtrainer Keizer, assistent Spijkerman en individueel trainer Bergkamp werden in december na de bekeruitschakeling tegen FC Twente de laan uitgestuurd door de Amsterdammers. Erik ten Hag en Alfred Schreuder werden vervolgens aangesteld als hun opvolgers.

"Het ontbinden van de contracten met het trio ligt bij de advocaten van de respectievelijke partijen en we hopen dit zo snel mogelijk afgerond te hebben", vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar in gesprek met De Telegraaf.

De bekeruitschakeling was niet de reden voor de breuk. "Zoiets is geen kwestie van een gemiste kans of niet benutte strafschop. Het was wel het moment voor ons. Tegen PSV, Excelsior en AZ beleefden we inderdaad een goede week. Toch hebben we de situatie bij het eerste elftal een half jaar bekeken en kwamen we tot de conclusie dat we te weinig progressie zagen. Met Marcel Keizer zouden we niet het niveau bereiken waar we heen willen met Ajax."