Tomic mist Australian Open: "Ik ga mijn miljoenen tellen, doei"

Tennisser Bernard Tomic is een beetje een rare. Geregeld komt hij in het nieuws omdat hij weer wat vreemds heeft uitgevreten en op de tennisbaan wil het allemaal niet meer lukken. Het ooit zo geprezen talent stond nog geen twee jaar geleden op de zeventiende plek op de wereldranglijst, maar inmiddels is hij afgezakt naar plek 142.

Tien jaar op rij deed de 25-jarige Tomic mee aan de Australian Open, dit jaar moest hij zich via het kwalificatietoernooi plaatsen. Dat lukte niet, want in de laatste ronde werd hij uitgeschakeld door de Italiaan Lorenzo Sonego. Tomic mag het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar dan wel missen, hij gaf aan zich in elk geval niet te vervelen.

"Ik ga mijn geld wel tellen, dat is alles wat ik doe, mijn miljoenen tellen", liet Tomic na zijn nederlaag weten. "Gaan jullie maar doen wat ik gedaan heb. Gaan jullie maar 13-14 miljoen dollar verdienen", aldus de Australiër, die tot nu toe ruim vijf miljoen dollar bij elkaar sloeg. "Veel succes ermee, doei", klonk het duidelijk. 

Vorig jaar kreeg Tomic al flink wat kritiek te verwerken, omdat de motivatie er niet bepaald vanaf spat. "Zou jou het allemaal wat kunnen schelen als je als twintiger meer dan tien miljoen waard bent?", pareerde hij destijds, waarbij hij aangaf dat hij eigenlijk geen reet om zijn sport geeft.