NFL: Brady met Patriots dichter bij nieuwe Super Bowl, Eagles kloppen Falcons

In de NFL zijn weer twee ploegen uitgeschakeld in de strijd om een plekje in de 52e editie van de Super Bowl. De Philadelphia Eagles namen het zaterdagavond in eigen huis op tegen de Atlanta Falcons, terwijl de New England Patriots thuis tegen de Tennessee Titans speelden.

De Falcons kwamen via een field goal op voorsprong, maar een touchdown van LeGarrette Blount bracht de Eagles op een 6-3 voorsprong. Toch namen de Falcons de leiding weer in handen: Devonta Freeman werd gevonden door een pass van Matt Ryan en Atlanta kwam op 6-10, wat door een field goal van Jake Elliott halverwege nog 9-10 werd.

In de tweede helft van de wedstrijd viel niet al te veel spektakel te zien. De enige twee scores werden neergezet door kicker Elliott, die in het derde en vierde kwart een field goal tussen de palen trapte voor de 15-10 eindstand. Het zorgde voor een opmerkelijk feitje: het was de elfde keer dat twee teams bestaande uit 'vogels' (adelaars en valken in dit geval) het in de play-offs tegen elkaar opnamen, en voor de elfde keer won het thuisteam in eigen 'nest'.

Tom Brady en zijn Patriots, de regerend kampioenen, plaatsten zich voor hun zevende opeenvolgende AFC Championship Game. Een touchdown pass van Marcus Mariota op Corey Davis bracht de Titans in het eerste kwart op voorsprong, maar vervolgens kwamen de Patriots op gang. Zo stond het halverwege al 21-7 door twee touchdowns van James White en één van Chris Hogan, waarbij Brady in twee gevallen de pass verzorgde.

Een kick van Stephen Gostkowski bracht Brandon Bolden in het derde kwart in staat om een touchdown te scoren en Rob Gronkowski zorgde in het vierde kwart voor nog eens een touchdown voor de Patriots. Mariota en Davis werkten nog wel eens samen voor een Titans-touchdown, maar het mocht niet meer baten en de Patriots wonnen met 35-14.

In de NFC Championship Game spelen de Eagles tegen de Minnesota Vikings of de New Orleans Saints, terwijl de Patriots in de strijd om het AFC Championship spelen tegen de Jacksonville Jaguars of Pittsburgh Steelers. De winnaars van die twee wedstrijden gaan naar de Super Bowl.