Zweedse langlaufsters slaan dubbelslag, Italianen sprinten naar winst

De World Cup langlaufen in het Duitse Dresden heeft zondag twee mooie wedstrijden in de teamsprint opgeleverd. Zowel bij de mannen werd de teamsprint in vrije stijl gehouden. De teams bestonden zoals gebruikelijk op de teamsprint uit twee atleten, die in totaal zes ronden van 1,3 kilometer af moesten leggen.

Bij de vrouwen waren de sterkste Noorse dames niet aanwezig, terwijl de twee wél aanwezige duo's in de halve finales faalden. Zweden ging zo als favoriet de finale in, zowel Zweden 1 (Hanna Falk/Stina Nilsson) als Zweden 2 (Ida Ingemarsdotter/Maja Dahlqvist). 

In de slotronde leek Nilsson op weg naar de zege, maar Dahlqvist kwam er met een uiterste krachtsinspanning nog naast en pakte de zege. Bijna ging het voor beide duo's fout, want Sophie Caldwell (VS) kwam maar 0,23 seconden tekort om zichzelf en teamgenote Ida Sargent de winst te bezorgen.

Bij de mannen ging de zege naar de Italianen Dietmar Nöckler en Federico Pellegrino. Laatstgenoemde was zaterdag op de individuele sprint ook al de beste en maakte het zondag overtuigd af door de Zweed Teodor Peterson (met teamgenoot Emil Jönsson) te kloppen. De Russen Andrey Krasnov en Gleb Retivykh pakten plek drie, de Noren moesten genoegen nemen met plek vijf.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)