Duitse biatletes pakken thuiszege in estafette

De Duitse damesbiatlonploeg heeft tijdens de World Cup in het eigen Ruhpolding de estafette gewonnen. Voor de vele duizenden toeschouwers waren Franziska Preuss, Denise Herrmann, Franziska Hildebrand en Laura Dahlmeier nipt de beste ploeg.

Preuss en Herrmann brachten Duitsland naar de leiding, Hildebrand had het op de schietbaan lastig en viel terug naar de vierde stek. Slotloopster Laura Dahlmeier kon het gat met de rest echter dichten en vertrok na de laatste schietbeurt samen met de Italiaanse Federica Sanfilippo op weg richting de finish. De Italiaanse leek even een aanval te kunnen plaatsen, maar veelvoudig wereldkampioene Dahlmeier pareerde en kwam als eerste over de streep.

De derde plek ging naar de Zweedse dames, doordat slotloopster Hannah Öberg - doorgaans zeer trefzeker, maar niet de snelste op de ski's - de Noorse Marte Olsbu knap achter zich wist te houden. Na hun derde plek een week eerder was het de eerste keer sinds 2011 dat de Zweedse dames twee keer op rij het podium pakten. Frankrijk leek vooraf de favoriet en streed lang mee om de winst, tot slotloopster Celia Aymonier volledig de mist in ging op de schietbaan en als negende over de finish kwam.