Ajax wint ruim bij officieus debuut Ten Hag

Ajax heeft de eerste wedstrijd onder leiding van Erik ten Hag gewonnen. Ook Nicolás Tagliafico maakte zijn officieuze debuut.

De Amsterdammers speelden tijdens het trainingskamp in Portugal zaterdagmiddag tegen Lyngby. Het duel met de Denen begon bijna drie kwartier later dan gepland, omdat de aangewezen arbitrage naar een andere wedstrijd moest. Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, zorgde Hakim Ziyech al snel voor de openingstreffer.

Met links krulde Ziyech de bal prachtig via binnenkant paal in de verre hoek. Donny van de Beek maakte al snel daarna 2-0. De middenvelder kon scoren uit een rebound, nadat de keeper van Lyngby een schot van Justin Kluivert keerde. Nadat een volgende treffer van Van de Beek werd afgekeurd wegens buitenspel, deed Lyngby uit een tegenaanval iets terug via Mayron George: 2-1.

Al in de eerste helft kwam Ajax echter op 3-1 door een goal van Klaas Jan Huntelaar. Kort na de pauze veroorzaakte Tagliafico een strafschop, maar Mohammed Saeid wilde het met een panenka te mooi doen. Zijn stiftbal belandde op de lat. Ziyech en Van de Beek maakten vervolgens allebei hun tweede van de middag, waardoor Ajax een ruime overwinning boekte.