Duitsland klopt Duitsland op noordse combinatie

Tijdens de World Cup op de noordse combinatie in het Italiaanse Val di Fiemme hebben de Duitsers op de teamsprint een 1-2'tje gepakt. Eric Frenzel en de jonge Vinzenz Geiger wonnen, Johannes Rydzek en Fabian Riessle moesten genoegen nemen met de tweede plek.

Duitsland 2 (Frenzel/Geiger) vertrok na het schansspringen met vijftien seconden voorsprong op Duitsland 1 (Riessle/Rydzek). Al na de eerste ronde van anderhalve kilometer had Riessle het gat met Frenzel gedicht, terwijl Yoshito Watabe Japan ook in de kopgroep bracht.

Watabe's broer Akito moest Geiger en Rydzek vervolgens laten gaan, waarna de Duitse ploegen tot de slotronde samen bleven. In de laatste meters leek Rydzek de beste kansen te hebben, maar zijn jonge teamgenoot/concurrent was hem in de eindsprint opvallend simpel de baas. Achteraf bleek dat Rydzek in de laatste ronden op Geiger gewacht had, omdat bondscoach Hermann Weinbuch dat gevraagd had, maar Geiger bleek toch de betere sprinter.

Magnus Moan bracht Noorwegen de derde plek, door op ruime afstand een millimetersprint te winnen van de jonge Fin Eero Hirvonen.