Skeletonner Yun deelt laatste klap uit voor Olympische Spelen

Skeletonner Yun Sung-bin heeft voor de Olympische Spelen in zijn Zuid-Korea nog één keer een tik uitgedeeld aan de concurrentie. In het Zwitserse St Moritz, de geboortegrond van de sport, stond er weer eens geen maat op Iron Man.

In beide runs was Yun de snelste, wat hem uiteindelijk een voorsprong van 0,87 seconden op de Duitser Axel Jungk opleverde. De Let Martins Dukurs, voor de opmars van Yun jarenlang de dominante man in de sport, knokte zich met een sterke tweede run van plek zes naar het podium, maar wel op 1,10 seconden van zijn concurrent.

Yun werd dit seizoen twee keer tweede achter Dukurs en won alle vijf andere wedstrijden. Op de Spelen in Pyeongchang is hij dan ook de torenhoge favoriet voor het goud: hij heeft een slee die niet alleen speciaal voor hem op maat is gemaakt, maar ook speciaal is gemaakt voor de olympische baan, waarop hij al veel meer runs heeft kunnen maken dan wie dan ook.

De volgende World Cup, op 19 januari in Königssee, slaat Yun over. Het is de laatste van het seizoen, maar de Koreaan geeft de voorkeur aan nog wat extra trainingsruns op de olympische baan.