Veenstra onderuit op Lakeside, alle kwartfinales naar beslissende set

Voor darter Richard Veenstra zit Lakeside er weer op. De Nederlander ging in een prachtige kwartfinale onderuit tegen de Duitse sensatie van het toernooi, qualifier Michael Unterbuchner.

Veenstra begon zeer sterk en had binnen de kortste keren de eerste twee sets te pakken. Daarna nam Unterbuchner de regie echter volledig over en de Duitser pakte maar liefst vier sets op rij. Flyers hield het hoofd toch knap koel en won de twee volgende sets in vijf legs, waardoor er een beslissende set gespeeld moest worden. Unterbuchner opende die met een 130-finish en dat bleek de genadeklap, want in nog twee legs maakte hij het af: 5-4.

Net als de eerste drie kwartfinales maakten ook Mark McGeeney - de nummer één van de BDO - en de Welshman Wayne Warren er een fraaie partij van, waarin het pas in de negende en laatste set beslist werd. De heren stonden zo nu en dan heerlijk te gooien en vooral de finishes waren vaak sterk.

Met name Warren leek het heilige vuur definitief gevonden te hebben, maar op het moment suprême liet de 55-jarige Welshman de kansen liggen. McGeeney profiteerde en liet in de laatste set zien niet voor niks de nummer één van de BDO-ranglijst te zijn. De Engelsman trok de wedstrijd met 5-4 naar zich toe.