Fortuna klopt Jong Ajax in Jupiler League-topper

Fortuna Sittard heeft bovenaan de Jupiler League afstand genomen van Jong Ajax. De topper in Limburg werd gewonnen door de thuisploeg.

De beloftenploeg van Ajax miste liefst elf spelers, omdat die allemaal met de hoofdmacht mee zijn op trainingskamp. Fortuna kwam al snel op voorsprong via Djibril Dianessy en de 21-jarige aanvaller maakte nog voor de pauze ook de 2-0.

In de tweede helft miste Finn Stokkers een aardige kans op een derde Limburgse goal, want keeper Stan van Bladeren stond in de weg. Via een treffer van Dani de Wit mocht Jong Ajax daarna weer aanspraak maken op een puntje, maar over negentig minuten gezien speelden de bezoekers te zwak. Het bleef bij 2-1.

Fortuna Sittard pakt daarmee de periodetitel en nummer twee N.E.C. heeft nog steeds één punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De Nijmegenaren boekten zelf een ruime 5-1 zege op Go Ahead Eagles. Anass Achahbar maakte een hattrick.