Wťťr geen Lakeside-titel voor Hedman

Dartsters Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton hebben zich geplaatst voor de finale van het vrouwentoernooi op Lakeside. De twee drievoudig kampioenen schakelen allebei een van de grootste namen in de geschiedenis van het vrouwendarts uit.

De Russische Dobromyslova, winnares in 2008, 2012 en 2013, nam het op tegen tienvoudig kampioene Trina Gulliver. De Engelse kon in set één door wat matig spel van From Russia With Love nog bijblijven, maar was vervolgens kansloos tegen de Russische en ging met 2-0 onderuit.

Deta Hedman won in haar lange carrière maar liefst 127 rankingtoernooien, maar op Lakeside was het nog nooit raak en kwam ze niet verder dan drie verloren finales. Ashton won het toernooi daarentegen al drie keer: in 2014, 2015 en 2017. Dit keer stonden ze tegenover elkaar en het werd een spannende partij.

Hedmon begon zeer sterk met een 118-finish en won de eerste twee legs. Die voorsprong gaf ze echter weg en Ashton greep alsnog de set. In set twee kwam Ashton op 2-0, maar trok Hedman de stand gelijk. In de beslissende leg liet The Heart of Darts het echter liggen, waardoor Ashton de wedstrijd alsnog in twee sets kon beëindigen.

De damesfinale wordt zaterdagmiddag gespeeld op Lakeside.