Iniesta: 'Barcelona is een club waar hij kan blijven groeien'

De komst van Philippe Coutinho bij Barcelona zorgt er niet voor dat Andrés Iniesta met pensioen gaat, zo stelt de Spanjaard.

De Catalaanse grootmacht nam eerder deze maand de Brazilaanse aanvallende middenvelder voor honderdzestig miljoen euro over van Liverpool. Coutinho werd overgenomen om direct een basisspeler te worden, maar hij wordt ook gezien als de opvolger voor op de lange termijn van Iniesta.

"Ik ben een speler van deze club en ik heb altijd gezegd dat alleen de besten voor deze club kunnen spelen", vertelt Iniesta in gesprek met Onda Cero. "Dat maakt Coutinho een van de beste. Hij is jong en heeft een aangeboren talent, terwijl Barcelona een club is waar hij kan blijven groeien."

"Er zal nooit een speler zijn die me met pensioen kan laten gaan of me hieruit kan schoppen. Op 33-jarige leeftijd is dat niet het probleem. Coutinho is hier gekomen om ons te verbeteren. Ik ben blij dat hij een van de beste spelers op zijn positie is. Hij heeft de dingen die we leuk vinden."

"Hij is een snelle en vaardige speler, die goed in het samenspel is, beide voeten heel goed gebruikt, doelpunten creëert en scoort. Hij zal hier een goede omgevingen vinden om te groeien. Het geld dat we voor hem betaald hebben is iets anders. De prijs van de markt bepaalt wat een speler waard is. We moeten blij zijn dat hij van ons is."