Wielrenner Gerts voor ťťn jaar naar Roompot

Floris Gerts rijdt aankomend seizoen bij Roompot-Nederlandse Loterij. De wielrenner heeft bij de Nederlandse ploeg een contract voor één jaar getekend. Gerts reed de afgelopen twee seizoenen voor BMC.

"Na het gedwongen vertrek van Hartthijs de Vries om medische redenen en de blessure van Taco van der Hoorn zaten we krap in de renners en dus zijn we op zoek gegaan naar versterking", aldus ploegleider Erik Breukink. "We verwachten van Gerts dat hij zijn kans grijpt in een vrije rol. Hij heeft al twee jaar World-Tour ervaring en is gezegend met een goede mentaliteit. Dat past goed in onze groep."

"Ik ben dankbaar voor de kans die Roompot mij biedt," zo vertelt Gerts op de website van de ploeg. "Na twee jaar groeien en ervaring opdoen wil ik mij verder ontwikkelen als renner. Ik zal meer mijn kans mogen gaan en van de ervaren ploegleiding kan ik enorm veel opsteken. Ik ben alvast heel goed ontvangen. Er heerst een ambitieuze maar ook ontspannen sfeer in de ploeg."

Gerts heeft zich direct aangesloten bij zijn teamgenoten op trainingskamp is in het Spaanse Calpe. Tour of Oman wordt zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg.