Twitterkanaal Cyberpunk 2077 komt weer tot leven

Cyberpunk 2077 is de nieuwe ophanden zijnde titel van Poolse ontwikkelstudio CD Projekt RED, maar al te bekend van de Witcher-games. Het was januari 2013 dat de game officieel onthuld werd met een aankondigingstrailer, en sindsdien is het vrijwel stil gebleven rondom het veelbelovende project. Tot nu.

Meer dan vier jaar zijn er verstreken sinds Twitterkanaal @CyberpunkGame iets gepubliceerd heeft. Vandaag kwam het account echter weer tot leven, zij het met een niet al te boeiende Tweet:

Voor mensen die niet bekend zijn met CD Projekt RED of hun games is dit weinig interessant. Voor de fanbase is het daarentegen een enorme opsteker, en die fanbase is behoorlijk gegroeid sinds de release van The Witcher 3: Wild Hunt, een titel die menig lijstje van beste RPG aller tijden aanvoert.

Het speculeren kan dus beginnen: krijgen we binnenkort eindelijk meer te horen of te zien van Cyberpunk 2077? zou het kunnen dat we al worden getrakteerd op een portie gameplay, misschien op E3 dit jaar? Zit er wellicht zelfs al een releasedatum aan te komen? Uit het feit dat de onthullingstrailer alweer dateert van begin 2013, en de aankondiging dat er aan de game gewerkt wordt alweer van medio 2012, kunnen we in ieder geval concluderen dat er al behoorlijk wat jaren ontwikkeltijd zijn verstreken.

Cyberpunk 2077 wordt een RPG die vanuit first- of third-person perspectief te spelen is, en speelt zich af in een 'open-wereld metropolis' genaamd Night City. Hoewel in eerste instantie een singleplayergame, zal Cyberpunk 2077 ook een multiplayer-component bevatten. Bekijk hieronder de cinematische trailer uit 2013 nog even terug, mocht je die gemist hebben. Wanneer we meer horen over de langverwachte Cyberpunk-RPG zullen we daar uiteraard over berichten.