De Rooy vierde in achtste etappe Africa Eco Race

Woensdag is Gerard de Rooy vierde geworden in de etappe van Chami naar Amodjar in Mauritanië. Ook in het algemeen klassement stijgt De Rooy naar de vierde plaats. Klassementsleider Vladimir Vasilyev verloor veel tijd.

In de etappe met een special stage van 439 kilometer stonden deze rally voor het eerst echte duinen op het programma. In de zachte duinen was Mathieu Serradori opnieuw het snelste. De Rus Vasilyev verloor bijna anderhalf uur en moest de leiding in het algmeen klassement afstaan aan de Fransman Serradori.

Gerard de Rooy: “Er gaan er veel tijd verliezen. Het waren heel moeilijke duinen. Het is lang geleden dat ik zulke zware duinen heb meegemaakt. Ze waren niet groot, maar wel super zacht. Er was nauwelijks doorheen te komen. We zijn wel tien keer gestopt om de bandenspanning omlaag te brengen, zodat we weer op gang konden komen.”

Het team van Jan van de Laar finishte als tiende. Op de elfde plaats Johan Elfrink met zijn Mercedes. De uitslag van de overige Nederlanders is nog niet bekend.