Volleyballers Orion kunnen door in Europa na inzamelingsactie

Volleybalclub Orion uit Doetinchem plaatste zich afgelopen maand via het Bulgaarse Sofia knap voor de achtste finales van de Challenge Cup, het Europese clubtoernooi onder de Champions League en CEV Cup. 

In die achtste finales spelen werd echter lastig, want de tegenstander is Gazprom-Ugra Surgut. Uit Siberië. Dat is nogal een reis, het zou de club zo'n 25.000 euro kosten en dat geld hebben ze simpelweg niet. 'Terugtrekken', zou je dan wellicht denken, maar ook dat was nauwelijks een optie: het zou namelijk tot resultaat hebben dat de Europese volleybalbond CEV de club voor drie jaar uit zou sluiten van Europese competities én een boete op zou leggen van 20.000 euro.

Een lastige situatie dus en daarom werd een inzamelingsactie gestart. Inmiddels is dat een succes gebleken en is het geld bij elkaar. Zo hielpen sponsoren van voetbalclub De Graafschap met 7000 euro en leverde een actie met tickets voor de thuiswedstrijd tegen het zwaar favoriete Surgut flink wat extra geld op. Inmiddels is men druk bezig met het regelen van de visa, alvorens de ploeg maandag naar Siberië vliegt voor de eerste wedstrijd. Die staat gepland op 17 januari, met de return op 31 januari.