[eSports] Overwatch League gaat van start

Het heeft even geduurd, maar vannacht is het eindelijk zover en begint het eerste seizoen van de Overwatch League. Twaalf teams van over de hele wereld strijden in deze competitie mee voor hun gooi naar de eerste plek.

De competitie vindt plaats in vier fasen die elk zes weken duren. Na deze competitie vinden er play-offs plaats die de uiteindelijke kampioen bepaalt. Het unieke van de competitie is dat alle spelers een basisloon hebben en alle prijzen zijn dus in principe bonussen die te winnen vallen. Daarnaast zijn er sinds gisteren in-game skins te koop met de teamkleuren van de deelnemers. De opbrengsten van deze skins gaan direct naar de teams toe.

Vannacht om één uur Nederlandse tijd begint de eerste wedstrijd tussen San Francisco Shock en Los Angeles Valiant. Het complete schema met wedstrijden, informatie over de teams en meer kun je vinden op de website van de Overwatch League. Ook is er een app te downloaden, waarin de streams te bekijken zijn. Via de pc kun je alle wedstrijden bekijken via MLG of via Twitch.

Overwatch League