Haase niet te stoppen in Nieuw-Zeeland

Tennisser Robin Haase heeft zijn opmars op het ATP-toernooi van Auckland door kunnen zetten. Woensdag speelde Nederland's beste tennisser in de tweede ronde tegen de Slowaak Lukas Lacko en die was machteloos tegen het geweld van de Hagenaar.

Haase plaatste al snel een eerste break, maar op het moment dat hij de set uit kon serveren pakte hij op eigen service plots geen enkel punt. Lacko kwam zo terug en sleepte er een tiebreak uit. Dat was ooit dé zwakte van Haase - niemand verloor op ATP-niveau meer opeenvolgende tiebreaks dan de sympathieke Nederlander - maar tegenwoordig gaat het lekker: hij had er al vijf op rij gewonnen en tegen Lacko kwam daar nummer zes bij.

In het tweede bedrijf hadden de heren het op hun service wat lastiger, maar Haase brak op 3-2 wederom door de Slowaakse opslag heen. Dit keer wist hij het hoofd wel koel te houden en na twee weggegeven matchpoints maakte Haase het keurig af: 7-6 (4), 6-3.

In de kwartfinales staat Haase niet, zoals verwacht, tegen de als eerste geplaatste Jack Sock. De Amerikaanse nummer acht van de wereld ging met 6-3, 6-3 onderuit tegen de Duitser Peter Gojowczyk, de mondiale nummer 65.